Følgere

Translate

mandag 30. mai 2016

Varme tanker/tutorial Shadow box card (DT kaBoks)

final
Noen kort er vanskeligere å lage enn andre. Noen er teknisk vanskelige, mens andre er vanskelige rent følelsesmessig. Jeg har lyst å vise dere et kort jeg har laget, som kanskje er litt vanskelig på begge måtene.
final
Dette er et kort som jeg tenker passer i forbindelse med alvorlig sykdom eller dødsfall. Men det er ikke nødvendigvis slik, det kan gjerne passe til helt andre anledninger også.
På forsiden har jeg stemplet Woodgrain-stemplet med Watermark-pute. Merk dere at det er ikke all kartong som fungerer like bra til dette, som Thunder som jeg har brukt her.
final
Alle ord-diesene på dette kortet er fra kaBoks, det samme med Woodgrain-stemplet jeg brukte på forsiden. Linker til alle kaBoks-produkene finnes nederst i innlegget. Liljene er en dies fra Spellbinders, som jeg har "fargelagt" med Copic Markers., "Netting"-diesen er fra MemoryBox og bladswirlen er fra Cheery Lynn.
På innsiden har jeg satt sammen ordet klemmer, ved å bruke Klem!-diesen, stanse ut en ekstra m fra den, og satt det sammen med er, til og deg, fra dette settet. Diesen på venstre innside er fra Tim Hotlz og er en såkalt negativ dies, dvs. at den kutter hullene. På høyre side har jeg brukt ovaler fra Spellbinders.
final

Tutorial

Dette er et såkalt Shadow box-kort, og når jeg fant ut at jeg hadde lyst å lage et slikt, synes jeg det var vanskelig å finne gode oppskrifter på et slikt kort på nett, og ingen av de jeg fant var på norsk og målene var ikke lagt opp til et 6x6-kort. Så det har jeg gjort noe med, jeg har nemlig laget en bilde-tutorial. Dette kortet er egentlig ikke så vanskelig å lage, men det er kanskje litt komplisert for de som er nybegynnere. Jeg skal i alle fall gjøre mitt beste på å forklare hvordan jeg har laget det :-) 
final
Steg 1: Bruk et ark som er 12x12 inch og preg det på 3/4, 1 1/4, 2 1/2 og 3 på hver av de fire sidene (på høyre side av bildet over har jeg preget feil, så ikke se på den!)
final
Steg 2: Preg en linje på 4 1/4 fra kanten og opp til den andre horisontale pregelinjen.
final
Steg 3: Klipp langs den røde linjen i alle fire hjørnene. Prøv å få den diagonale linjen så nært som mulig 45 graders vinkel.
final
Når du har klippet bort hjørnene, sitter du igjen med et ark som ser omtrent slik ut.
Steg 4: Brett langs alle linjene du har preget, bruk gjerne falsebein (slik som er avbildet på det første bildet i tutorialen) for å få fine bretter.
final
Steg 5: Brett inn de rette kantene først, og ha lim på den ytterste biten, slik som på bildet. Jeg synes det er best å bruke flytende lim, for da har man litt mer tid på seg til å få justert det slik at det blir beint, i motsetning til dobbelsidig tape som limer umiddelbart. 
final
Steg 6: Lim de to siste siden slik som vist på bildet. Ha lim på den trekanten også, slik at den blir liggende godt inntil.
final
Voila, nå skal du sitte med en slik ramme. 
Steg 7: Kutt en kartong på 12x6 og brett i to. Denne limes på baksiden av rammen, slik at det blir et dobbelt kort med svært tykk forside :-)

Og til dere som var sammen med meg på Camelia på lørdag, som sikkert tenker "Det var jo ikke sånn hun lagde det kortet", det stemmer, dette er et nytt kort jeg lagde i går, som ser rimelig likt ut :-O Jeg ble ikke fornøyd med det forrige der rammen og hullet ble så skjevt. 
final
Håper dette var forståelig og noe dere kunne tenkte dere å prøve dere på. Det er ikke så vanskelig, og øvelse gjør mester :-)
Her er linker til kaBoksproduktene jeg har brukt på dette kortet:
Jeg leverer dette kortet til følgende utfordringer:

Da ønsker jeg dere en kjempefin uke!

9 kommentarer:

 1. Takk for sist, og det nye kortet ble fint! Håper du blir fornøyd med den nye tim holtz diesen :-D
  Likte godt blomsterdiesen din, og måten du farget den med tusjene!
  Klem

  SvarSlett
 2. Så nydelig kort! Flott effekt med rom bak "gitter"-diesen!
  :)

  SvarSlett
 3. Lekkert kort!!
  Takk for at du deltar i Hjertebodens utfordring! :)

  SvarSlett
 4. Kjempelekkert kort!
  Takk for flott tutorial, ser ikke helt lett ut dette, men må prøve :))

  SvarSlett
 5. Rå lekkert! Håper vi snart ser deg på sørlandsscrappen;)
  Takk for at du deltar på scrappagarasjens utfordring!
  www.scrappegarasjen.no

  SvarSlett
 6. Du å du, kor flott :)
  Ein heilt forståeleg beskrivelse óg :D

  SvarSlett
 7. Utrolig vakkert, Kristina!! Tusen takk for at du deltar på utfordringen vår hos Scrappegarasjen :)
  klem, Synnøve

  SvarSlett
 8. Så kjempefint kort, og takk for at du deler malen med oss😍 Skal prøve den på julekort etterpå😉👍

  SvarSlett

Jeg setter alltid pris på at du legger igjen en kommentar :-)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...