Følgere

Translate

tirsdag 17. september 2024

Four fold card - gratulerer med høstbursdag (DT SG)

  

Denne helgen er det digitreff hos Scrappegarasjen og Bygdescrappen, og dette er mitt andre inspirasjonsbidrag til oppgavene der.

Arkene jeg og bildene jeg har brukt her er fra Reprints nye serie som heter Fall. Panelet på forsiden er limt bare i kvadratet øverst til venstre. På høyre side er det gjemt magneter bak panelene som holder kortet sammen. (Sløyfen er kun til pynt og har ikke noe med lukkingen å gjøre).

Tekststemplet fra Mathia design er stemplet med Distress oxide Faded Jeans på Vellum og embosset med klart embossingpulver.

Når man åpner panelet begynner man å åpne kortet som har hele fire flapper som må åpnes for å komme til innsiden.


Hver av flappene er doble, slik at de kan åpnes enda en gang. Alle tekststemplene er fra Kort & Godt.

Baksiden er som vanlig helt enkel med mønsterark og med mitt personlige stempel.


Min tutorial på denne type kort finner du HER (Men dette kortet er litt 5 1/2 når det er sammenbrettet)

Da ønsker jeg dere en strålende og kreativ dag

Kristina

søndag 15. september 2024

Hurra skål med begge hender (DT CMN)


I dag deler jeg et kort laget med den utrolig nydelige arkserien fra Mintay som heter «Bohemian Wedding». Det har blitt noen kort med denne serien og flere skal det nok bli 😜


Hurra skål er en die fra Papirdesign og er stanset ut i metallkartong.
Motivet er et stempel fra Stamping Bella og er fargelagt med følgende farger:
Hud: E000, 00, 04, 11, 21
Hår: E21, 25 27, 79
Burgunder: E04, R56, R59, RV99
Teal: BG70, 71 (hjemmelaget), 72, 75, 78
Glass: C0, 1, 3
Gult: Y11, 15, 17, E15

Jeg har også brukt litt hvit gelpen og Glossy Accent på glassene.


På innsiden har jeg stemplet en tekst fra Kort & Godt.


Da ønsker jeg dere en strålende og kreativ dag

Kristina 

fredag 13. september 2024

Du har jo bursdag (DT SG)


I helgen arrangerer Scrappegarasjen et digitreff sammen med Bygdescrappen. Dette er et av mine bidrag til oppgavene, et brettekort til ei dame som fyller 50 år.    


Jeg har laget denne typen brettekort tidligere, men da har jeg som regel brukt tags for å lage flappen, men denne gangen har jeg brukt et die-sett fra StudioLight. Bildet er et KI-generert bilde laget i Bing. Tekstdiene fra Kort & godt er stanset ut i 5mm tykk mosegummi og i glitterark fra Sizzix. Alle blomstene har fått et strøk med Spectrum Noir sparkle pensel.


Alle arkene er fra Maja design. På innsiden av flappen har jeg stanset ut den herlige tekstdien fra Papirdesign og store tall fra Crealies.


På innsiden har jeg brukt to fine tekststempler fra Kort & Godt. Billett-rammene er fra StudioLight.


På baksiden har jeg kun brukt mønsterark og mitt personlige stempel.

  

Da ønsker jeg dere en strålende og kreativ dag

Kristina 

onsdag 11. september 2024

Bursdagskort med pop up gave-veske inni (og tutorial på vesken)


I helgen hadde jeg besøk av noen gode scrappevenninner og jeg fikk laget flere kort som kommer i bloggen litt etterhvert. Først ut er et litt stort bursdagskort. Jeg har funnet ut at jeg liker formatet 7’’ x 5’’.



Her har jeg brukt mønsterark fra Mintay, KI-generert bilde, og bursdagsklem-die fra Papirdesign. Jeg har stanset ut teksten i blå glitterkartong fra Sizzix, og skyggen er stanset ut i vellum. Vellumen er farget på baksiden med Distress ink Victorian Velvet. Jeg har farget den på baksiden for at ikke blekket skal smitte av, da det nok ikke vil tørke så bra på vellum. Kortet holdes sammen med bånd som surres rundt splittbindersen.


Denne helgen hadde jeg fokus på å lage kort som det var noe med, fordi jeg er litt lei standard 6x6-kort. Og en ting som var veldig gøy var å lage slike vesker til f.eks. gavekort inni kortene. Jeg har laget en tutorial på vesken, da den tutorialen jeg fant, inneholdt feil og var litt vanskelig å forstå. Stemplet jeg har brukt på innsiden er fra Kort & Godt.


Tutorial på vesken      
Start med en kartong på 4 x 9 1/2 

Scores/preges på 1/2 og på 3

Langs den andre siden scores/preges den på 1/2, 1, 4 1/2, 5, 5 1/2 og 9 (på bildet er det to streker tett sammen på høyre side fordi jeg gjorde en feil…)

Så klippes overflødige hjørner og flapper bort slik som vist på bildet.

Toppkanten (på 1’’) er til dersom man skal lage vesken i mønsterark, slik at man får samme mønsteret på innsiden av vesken. På bildet har jeg limt den kanten ned før jeg laget hull til bånd, men man kan også gjerne lage hull først og så lime ned etterpå, da får man skjult festet på båndene. Og på vesken i kortet mitt har jeg brukt brads i hullene, det anbefales ikke, da det blir veldig tykt.

Når båndene er festet kan man lime sammen vesken i siden.


De to flappene i bunnen skal limes på hver sin side av bretten inni kortet. Dersom man har en rygg på f.eks 1/8’’ bør man klippe av 1/16’’ på hver av flappene, slik at de får 1/8’’ gap mellom. Som vist under. Man kan også med fordel, frisere bort de to hjørnene på flappene som stikker på utsiden.


Håper denne tutorialen var forståelig og til inspirasjon.

Da ønsker jeg dere en strålende og kreativ dag

Kristina