Følgere

Translate

mandag 24. juni 2024

Et criss cross kort til min stefar

 

I dag har min stefar bursdag og dette kortet laget jeg til ham i helgen. 



Gubben er fra et klippeark fra Scrapmagasinet, arkene er fra Studiolight og Authentique, tekststemplet er fra Norsk stempelblad og tekstdiesen er fra Papirdesign. Tekstdiesen er stanset ut i brun mosegummi som jeg har limt bak vellum, et lag med brun mosegummi som er limt foran på vellumen, og til slutt et lag med velourark fra Gavlhuset. På den måte bygger den spede teksten mer og gjør mer ut av seg.


På innsiden av flappen har jeg stanset ut teksten fra Papirdesign i velourark fra Gavlhuset.


   På innsiden har jeg brukt to stempler fra Norsk Stempelblad. Alle stemplene er embosset med Chocolate embossingpulver.


Da ønsker jeg dere en strålende og kreativ dag

Kristina

onsdag 19. juni 2024

Two fold panel card med mal

     


Jeg har sett mange som har laget slike kort som dette i det siste, men har ikke funnet noen som har delt malen. I forigårs fant jeg en mal, men når det står at man skal begynne med et ark på 5 1/2 inch x 11 inch, da napper det litt i tvangstankene mine. Det er jo helt ulogisk og innebærer bare en masse ekstra kutting og svinn når man bruker 12x12 ark. Så jeg laget meg en mal som tar utgangspunkt i en base på 6x12 inch. Den finner du nederst i innlegget.



For noen dager siden ble jeg spurt om å lage et bryllupskort, og da begynner hodet mitt å spinne med en gang. Hva har jeg av ark, hvilket type kort skal jeg lage, og ideene poppet opp en etter en. Og særlig siden jeg har kjøpt meg så masse nye fine ark i det siste. Og da spiller det jo ingen rolle om forespørselen kommer på litt kort varsel, så nå har jeg altså fått laget et tredje bryllupskort, slik at hun som ønsket et kort kan velge.


Dette kortet er laget med ark og ferdig utklippede elementer fra ScrapBoys. 


Ja-diesen er fra Gavlhuset.


På innsiden har jeg brukt en rammedies fra MemoryBox, et lite tekststempel fra Kort og Godt, og et større stempel fra North Star. Stemplet på en av «baksidene» er også fra North Star. Alle stemplene er embosset med Black Sparkle embossingpulver og de sorte utstansede elementene er stanset ut i glitterkartong fra Kort & Godt.


Her kommer malen. Start med et ark på 6x12 inch. Så scorer du på 11/2, 15/8 (slik at du får en rygg på 1/8), 6 og 10. Og brettes som vist på «malen» min. (NB! malen min er ikke 6 inch høy, jeg brukte bare en rest jeg hadde liggende) Jeg har ikke laget rygg på mitt kort og når jeg brukte både panel og mønsterark på alle sidene ble det alt for tykt. Jeg hadde egentlig tenkt å pynte med flere utklippede elementer, men det hadde blitt umulig å lukke da.

 
Håper denne malen var forståelig.

Da ønsker jeg dere en strålende og kreativ dag

Kristina

mandag 17. juni 2024

Et trifold bryllupskort laget på kort varsel


Når man får ei bestilling på et bryllupskort litt sånn i siste liten, er det jo flaks at man allerede har en bryllupsserie som man er helt forelsket i 😂 Da er det jo bare å sette igang. Jeg fant inspirasjon til dette kortet på Bikubens blogg der Tove hadde laget et kort med dører på forsiden. Selv om kortene ikke har noen som helst likhet bortsett fra dørene, så er det jo sånn hjernen funger, man plukker opp litt hist og her 😉


Påforsiden har jeg brukt en tekstdie fra Papirdesign, som er stanset ut i burgunder kartong og embosset med vinrødt glitter embossingpulver.


Denne arkserien fra Mintay går i burgunder og teal, en kombinasjon jeg elsker, men på dette kortet har jeg holdt teal-fargen utenfor. Synes det passet best til et bryllupskort å holde det til brugunder og hvitt. Bak dørene finner man to utklippede elementer fra klippearket i samme serie.


På innsiden har jeg embosset en stempel fra North Star Design, og har stanset ut og embosset en «ja»-dies fra Rayher.

Da ønsker jeg dere en strålende og kreativ dag

Kristina

lørdag 15. juni 2024

En skinnende gul bil (DT CMN)

   

Vi har kommet godt igang med sommeren, og er nå i midten av juni. I dag deler jeg et kort jeg har laget som inspirasjonsbidrag til sommerens utfordring hos Copic Marker Norge der det valgfrie temaet er gult eller orange.


Jeg har brukt ark fra Papirdesign, tekststempel og die fra Simple and Basic. Motivet er fra Fred She Said, og det er ikke helt tilfeldig siden kortet er til min bror som heter Fred.
Jeg har fargelagt motivet med følgende farger:
Gult: Y11, 15, 17, E15
Sort: C3, 5, 7, 9
Krom: C1, 5, 7, 9
Vindu: B41
Gress: G40, YG03, 17, 63
Bakgrunn: B0000


Bak flappene har jeg stemplet og embosset tre tekster fra North Star Design, og tall som også er embosset med Black Sparkle fra Ranger.


På innsiden har jeg brukt noen herlig stempler fra Norsk Stempelblad, og en morsom gubbe fra Scrapmagasinet.



Da ønsker jeg dere en strålende dag

Kristina

torsdag 13. juni 2024

Enda et kjapt bryllpskort


Jeg som veldig mange andre har falt for de herlige motivarkene som Kort & Godt kom med tidligere i vår. Jeg kjøpte jo selvsagt en god del av dem, men har ikke fått brukt dem før nå.


Mønsterarkene jeg har brukt på kortet er fra en Prima-blokk som jeg brukte til å lage et bryllupsalbum tidligere. Dermed hadde jeg en del rester og det er noen av de restene jeg har fått brukt nå.


Ja-diesen er fra Rayher og er stanset ut i rosegull-kartong.


På innsiden har jeg brukt et tekststempel fra North Star Design som jeg har embosset på en bit rosegull-kartong.
På baksiden har jeg kun brukt en papirrest og mitt personlige stempel.


Da ønsker jeg dere en strålende og kreativ dag

Kristina

tirsdag 11. juni 2024

Et superenkelt kjappis-bryllupskort fra 2021

 

I dag deler jeg et superenkelt brettekort laget med produkter fra Kort & Godt og Korthobby. Klippeark er virkelig i vinden om dagen, men de har jo eksistert kjempelenge, slik som klippearkene fra Kortg & Godt som utgjør hele dette kortet. Det gjør det jo superkjapt å lage et fint kort.


Denne bretteteknikken er jo superenkel, men gjør likevel litt ut av seg, og gjør at kortet fint kan stå på et gavebord. Kortet holdes sammen med magneter under mønsterarket.


Da ønsker jeg dere en strålende og kreativ dag

Kristina

lørdag 8. juni 2024

Et konvoluttkort med noen ekstra bretter

 

Jeg må si at jeg falt pladask for denne herlige arkserien «Lovely when you read» fra Craft O´Clock. Kombinasjonen av mørkeblått og grønn er  jo bare helt amazing. Det er en stor fare for at det kommer flere kort der jeg har brukt disse nydelige arkene.

Jeg må også takke min gode venninne Anita Noren Kristensen som hadde funnet et tilsvarende kort på Pintrest og som inspirerte meg til å også lage et slikt kort. Det var et kjempegøy format å jobbe med og det er også en stor fare for at jeg kommer til å lage flere slike kort.


På forsiden har jeg valgt et ganske blomstrende ark og ville derfor ikke pynte så mye, da arket gjør nok ut av seg alene. Jeg har bare klippet ut noen blomster og en sommerfugl for en 3D-effekt. De har også fått litt glossy accent på seg. Teksten fra Papirdesign er stanset ut i mørkeblå velourpapir fra Gavlhuset.



Når man åpner opp har jeg igjen valgt å la mønsterarkene få mye oppmerksomhet. Jeg har kun stemplet og stanset ut teksten fra Simple and Basic.

Når man bretter ut de flappene inni, finner man et skrivefelt i midten og to herlige tekster fra Kort & Godt.


Min gode venninne Monica Kirsebom Bø tok bildet av kortet mitt mens jeg holdt på og skrev opp målene på bildet. Veldig kjekt å ha til neste gang jeg skal lage et slikt kort.



Da ønsker jeg dere en strålende og kreativ dag

Kristina

torsdag 6. juni 2024

Et brettekort til en Bodø/Glimt-fan som fyller 50 år


Når min bror fyller 50 år måtte jeg jo lage et Bodø/Glimt-kort, med litt  forskjellige elementer som passer godt til ham.


På første «side» eller flapp, har jeg brukt den herlige tekstdien fra Kort & Godt. Jeg har også brukt et wax seal fra Papirdesign. Arkene er fra Kort & Godt og Fabscraps.


Bak flappen har jeg stanset ut en «hurra skål»-die fra Papirdesign, 50-tall fra Tim Holtz-alfabet og har klippet ut to øl-krus fra Craft O`Clock Clang Dirt klippeark.
Fotballdrakten fant jeg bilde av på nettet og har stanset den ut med en die fra DanDies.


Når man åpner flappen med fotballdrakta på, finner man jo selvfølgelig fotballdrakta bakfra. Tallene på drakta er stanset ut i velurark fra Gavlhuset, det samme er bokstavene. Tallene er fra Tim Holtz og bokstavene er et alfabet fra Simple and Basic. De store tallene i midten er fra Crealies.


På siden man finner bak de store tallene finner man noen utklippede elementer fra StudioLight og Mintay. Buksa er en die fra ByLene. «Du er helt konge»-stemplet er fra North Star design.


 Her er alle sidene åpne. Som skrivefelt har jeg stanset ut en die fra Gummiapan, og på banneret har jeg stemplet et tekststempel fra Papirdesign.

Da ønsker jeg dere en strålende og kreativ dag

Kristina